10. juni 2007

Tilbake i Mbale

Jeg er tilbake i Mbale. Tanken er nesten surrealistisk. Da jeg reiste hjem for over ett år siden, visste jeg ikke når jeg skulle komme tilbake. I uker og måneder har jeg gått og drømt og lengta, og nå er jeg plutselig her, og det er akkurat sånn som jeg håpet det skulle være, ja det er enda bedre.

Vi har ikke gitt helt klart beskjed om når vi kom, så noen blir sendt for å hent nøklene til huset hos elektrikeren som har vært inne og skiftet lyspærer, men siden det begynner så smått å regne, bestemmer vi oss for å gå til huset. Vi skal bo på samme sted som jeg og Bjarte bodde da vi var her, så jeg kan veien.

Vi kom på en lørdag, men det var en offentlig høytidsdag i Uganda, så CRO var egentlig stengt, og dagen etter var det søndag, så de to første dagene var vi ikke på senteret. Så da benyttet vi heller tida til å vaske klær og komme oss i orden. Vi var en tur på supermarkedet borti veien for å kjøpe mat, og inderen bak disken ønsket meg velkommen tilbake og spurte hvor jeg hadde gjort av kameraten min. Det er særs hyggelig å bli gjenkjent.

Klesvask - for hånd, selvfølgelig

Wanale-fjellet igjen. Utsikten fra vanntårnet bak huset.

Ingen kommentarer: