7. juni 2007

Bilder fra Kampala

 
De første dagene bodde hos Gloria i Kisaasi, et stykke utafor Kampala sentrum. Her er ett av nabohusene som er under oppbygging. Det er et lite hus, så det de har nøyd seg med ca. 25 arbeidere og én sementblander...

 
Boda boda - motorsykkeltaxi - er framkomstmiddel nummer én i Kampala. Så lenge man holder seg utenfor sentrum, er det ganske trygt.

Hva gjør man med gatebelysning i et land hvor strømforsyningen til tider er ganske sporadisk? Hva med gatelykt med egen strømforsyning? Her har man både solcellepanel og vindmølle på hver mast.

 

Framkomstmiddel nummer to i Kampala er taxi. En taxi i Uganda er ikke en drosje, men en minibuss i rute. Skal du ha drosje, må du spørre etter en «special» eller «special hire». I en slik minibuss - gjerne en Toyota HiAce eller tilsvarende - er det 14 passasjerseter, men de tar gjerne opp mot 20 passasjerer. Bildet over viser en av de to taxi-parkene i Kampala sentrum, som fungerer som bussterminaler. Det ser kaotisk ut, men det eksisterer en eller annen slags mystisk orden som gjør at systemet likevel fungerer. Passasjerer finner fram til riktig kjøretøy, og kommer seg dit de skal. Også vi turister finner veien lett. Det finnes alltid en mann som kan vise oss hvor vi skal gå, så lenge vi klarer å uttale navnet på stedet vi skal til.

 

Jeg prøvde å kopiere ansiktsuttrykket til denne utstillingsdokka, men måtte gi tapt. Noen antydet at det var fordi jeg har liten munn. Jeg skjønner ikke hva de snakker om ...

Trafikken i Kampala sentrum, i nærheten av Owino Market. Å ta boda boda her er en halsbrekkende opplevelse ...

Kampala sentrum.

På vår vandring rundt i Kampalas gater kom vi plutselig over en diger vanndam. Det viste seg å være et vannrør som det hadde gått et alvorlig hull på, så vannspruten sto nesten til himmels.

(Foto: Åsne Sløttet)

I fjor var det valg i Uganda, og et godt budskap kan ikke gjentas for ofte: Power belongs to the people!

Og så noen bilder av den ekleste fuglen i hele verden: Marabou-storken. Dersom du vet lite om dette motbydelige dyret, kan du lese mer på min andre blogg.
Regn ...

Vi hadde med oss makrell i tomat og grøtris til Gloria på bestilling. Her lager vi risengrynsgrøt siste kvelden.

Stay tuned for more! Neste oppdatering fra Jinja.

Ingen kommentarer: